İŞTE ATATÜRK

İŞTE ATATÜRK
Allah Kuran’da: “Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır.” (17/İSRA/36) buyurmuştur. Atatürk de: “Türk Kuran'ın arkasında koşuyor; fakat onun ne dediğini anlamıyor, içinde neler var bilmiyor ve bilmeden tapınıyor. Benim maksadım; arkasında koştuğu kitapta neler olduğunu Türk anlasın” (Osman Ergin, Türk Maarif Tarihi 1-5, 1977 /A. Gürtaş, s. 41) demektedir.- "İŞTE ATATÜRK" PORTALINA GİRMEK İSTEDİĞİNİZDE YUKARIDAKİ RESMİ TIKLAYINIZ.

30 Eylül 2017 Cumartesi

UĞUR DÜNDAR'IN MANİFESTOSU


KONUK YAZAR



UĞUR DÜNDAR

Manifestom!..
30 Eylül 2017

Bazı konularda niçin tarafsız değil de taraf olduğumu, bir kez daha ve altını çizerek belirteyim.
Hatta manifesto gibi madde madde yazayım.
Zira tam zamanıdır diye düşünüyorum.
* * *
Atatürk ilke ve devrimlerine, laik, demokratik Cumhuriyet'e, üniter devlete, bayrağıma, Anayasa'nın değiştirilmez maddelerine yürekten bağlıyım ve onlardan yana tarafım.
* * *
Çoğulcu parlamenter sistemin tüm kurum ve kuruluşlarıyla çalıştırılmasından ve daha güçlü bir demokrasiden yana tarafım.
* * *
İnanç ve düşünce özgürlüğünden yana tarafım.
* * *
İktidar borazanlığı yapmayan, siyasi baskıya boyun eğmeyen, ihale kapma aracı olarak kullanılmayan bağımsız basından, evrensel gazetecilik ilkelerinden ve gazetecilerin mesleki faaliyetleri nedeniyle tutuksuz yargılanmalarından yana tarafım.
* * *
Yargı bağımsızlığından, hukukun üsünlüğünden ve yargı kurumları üzerindeki iktidar baskısının kalkmasından, hak, hakuk ve adaletten yana tarafım.
* * *
Bilimden, akılcılıktan, aydınlanmadan, çağdaş laik eğitimden yana tarafım.
* * *
Her türlü kandırılmaya, yalan dolana, istismara, kadın, çocuk ve yaşlılara şiddet uygulanmasına, zalimlere ve zulümlere karşı tarafım.
* * *
Hırsızlıklara, yolsuzluklara ve tüyü bitmemiş yetim hakkının hangi gerekçe ile olursa olsun yenilmesine karşı tarafım.
* * *
Haktan, ulusal gelirin hakça paylaşımından, ezilenlerden ve mazlumdan yana tarafım.
* * *
Emperyalizme, küresel sömürü düzenine karşı tarafım.
* * *
Atatürk'ün “Yurtta barış, cihanda barış” olarak özetlenebilecek dış politikasından ve tam bağımsız Türkiye ülküsünden yana tarafım.
* * *
Şimdi bana “Tarafsız ol” diyenlere, yazısından esinlendiğim M. Kemal Adal gibi soruyorum:

Ya siz?
Bu konularda tarafsız mısınız?..



DİP NOT:

Atatürk sevdalılarından Saygın ve Usta gazeteci UĞUR DÜNDAR'ın Sözcü gazetesindeki bu güncel yazısında, nezaket ve tevazu ile yazımdan (M. Kemal Adal, HAKKIMDA, "Tarafsız Değil  Tarafım," https://kemaladal.blogspot.com.tr/ ) esinlendiğini belirtmesinden büyük mutluluk duyduğumu vurgulayarak kendisine aleni teşekkürlerimi sunarım.

​ T.C. / M. Kemal Adal 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder