İŞTE ATATÜRK

İŞTE ATATÜRK
Allah Kuran’da: “Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır.” (17/İSRA/36) buyurmuştur. Atatürk de: “Türk Kuran'ın arkasında koşuyor; fakat onun ne dediğini anlamıyor, içinde neler var bilmiyor ve bilmeden tapınıyor. Benim maksadım; arkasında koştuğu kitapta neler olduğunu Türk anlasın” (Osman Ergin, Türk Maarif Tarihi 1-5, 1977 /A. Gürtaş, s. 41) demektedir.- "İŞTE ATATÜRK" PORTALINA GİRMEK İSTEDİĞİNİZDE YUKARIDAKİ RESMİ TIKLAYINIZ.

15 Kasım 2016 Salı

İRŞAD İÇİN CEVAPLAR: BİZ NEDEN GERİ KALDIK






Ankara Söğütözü
Pek çok yer de böyle...

OKUL : 0 

KÜTÜPHANE : 0 
TİYATRO : 0 
KONSER SALONU : 0 
BİLİM FUARI : 0 
AVM : 1 
CAMİ : 13 
MESCİT : 1 
KUR'AN KURSU : 1 



Şimdi tekrar düşünün: "Biz neden geri kalmışız?"


BİZ GERİ KALDIK. ÇÜNKÜ:

KUR’AN’DAKİ İSLAM'A GÖRE, “BÜTÜN YERYÜZÜ MABET, BÜTÜN MEŞRU FİİLLER İBADETTİR.” (Yaşar Nuri Öztürk)

AŞAĞIDA ÖZ VE ÖZET OLARAK İFADE EDİLEN “KUR’AN GERÇEĞİ” İN BİLİNCİNE VARARAK  ALLAH RIZASI İÇİN İŞ YAPIP DEĞER ÜRETMEK / HAK İÇİN HALKA HİZMET AMAÇLI ÇALIŞMAK YERİNE, “UYDURULAN DİN”İN “KUR’AN’DAKİ İSLAM’ A UYMAYAN” ÖĞRETİLERİNE UYUP, GÖREV VE SORUMLULUKLARIMIZI HAŞA ALLAH’IN ÜZERİNE YIKARAK, BİLİNÇSİZCE “ŞEYTAN’IN ADIMLARI”NI İZLEDİK VE HEM “KUR’AN’IN ÇAĞRISI”NA KULAKLARIMIZI TIKADIK HEM DE “İNSAN VE KAİNAT KİTAPLARI”NIN AYETLERİ”NE GÖZLERİMİZİ KAPADIK.

ALLAH İNSANLARIN KALPLERİNİ KAZANDIKLARI SEBEBİYLE MÜHÜRLER.

“İmanımızın temeli; Hayrı da, Şerri de, Allah’tan bilmektir. Şeytani güçler de, Rahmani güçler de, Allah’ın takdir ve kontrolündedir. Her şeyde, her yerde ve her halde hükmünü yürüten Allah’ın iradesidir. Allah sadece Rabbil Mü'minin değil, Rabbil Âlemindir. Bu imtihan dünyasında, hikmet ve adaletinin gereği: Siyasi, iktisadi, ilmi ve askeri… Her husustaki başarıyı… Her sahadaki imkân ve iktidarı “Sünnetullah” denen tabii kanunlara uygun olarak; sabırlı, kararlı, planlı ve devamlı çalışan tarafa vermektedir. Böylece Hak ve hoşgörü medeniyetleriyle zulüm ve sömürü düzenleri; kendi amaçları doğrultusundaki gayret, cesaret ve samimiyetleri oranında ileri geçmekte ve yeryüzünde hüküm sürmektedir.”

“GERÇEK ŞU Kİ, İNSAN İÇİN ÇALIŞIP DİDİNDİĞİNDEN BAŞKASI YOKTUR. VE ONUN ÇALIŞIP DİDİNMESİ YAKINDA GÖRÜLECEKTİR. SONRA KARŞILIĞI KENDİSİNE HİÇ EKSİKSİZ VERİLECEKTİR.” 
53.sure (NECM) 39-41. ayet

Dip Not:

Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki yazılar ile birlikte değerlendirilmesi dileğimle...

ÇAĞIMIZDA İSLÂM DÜŞÜNCESİNİN SORUNLARI (*)


ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’NİN BAŞARILI OLMASI İÇİN BİR DEĞERLENDİRME



M. Kemal Adal

15 Kasım 2016/İZMİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder