İŞTE ATATÜRK

İŞTE ATATÜRK
Allah Kuran’da: “Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır.” (17/İSRA/36) buyurmuştur. Atatürk de: “Türk Kuran'ın arkasında koşuyor; fakat onun ne dediğini anlamıyor, içinde neler var bilmiyor ve bilmeden tapınıyor. Benim maksadım; arkasında koştuğu kitapta neler olduğunu Türk anlasın” (Osman Ergin, Türk Maarif Tarihi 1-5, 1977 /A. Gürtaş, s. 41) demektedir.- "İŞTE ATATÜRK" PORTALINA GİRMEK İSTEDİĞİNİZDE YUKARIDAKİ RESMİ TIKLAYINIZ.

11 Ocak 2016 Pazartesi

MEVLANA'DAN ÖZLÜ SÖZLER







































































































--
Selam...
T.C. / M. Kemal Adal

ATATÜRK VE RESUL KUR'AN - (MKA) (41 E- KİTAP) İÇİN GÜNCEL İNDİRME LİNKİ : 


3 yorum:

  1. Tesekkur ederim bu kadar cok sayida az ve oz sozleri hic bir yerde gormedim

    YanıtlaSil
  2. Hocam Allah, kitap ve vatan severliginizi, duyarlılıgınızı ve bütünlestirici yazılarınızı takdir ile takib ediyorum. Yalnız 'Yalnız dını anlamada Kuran Yeter mı' adlı bolumu indirip okumama ragmen Kuranı anlamakta peygamberi, sahabeyi, Mevlana gibi buyukleri nereye oturtuyorsunuz pek anlayamadım. Yani bunlar düsunce alemimize pencere acmıyorda nasıl Allah'a serık oluyor. Veya dırek Kuran'ı kendim Kuran'dan anlamaya calısınca kendi anlayısımı onlarınınkinin uzerıne koymus olmuyor muyum? Yanı dolayısiyle belirttiginiz sırk tehlikesine kendimi ve aklımı Allah2ın kelamına tek mıhenk tası yaparak aynı tehlikeye maruz olmuyor muyum? Belkı yazılarınızda bu kısmı goremedım ve atladım. Kusura bakmayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÖNCELİKLE BELİRTMELİYİM Kİ BEN, İLAHİYAT FAKÜLTESİ OKUMUŞ BİR “HOCA” DEĞİLİM.

      KUR’AN SEVDALISI, MÜTEDEYYİN BİR MÜMİN (ALLAH’A HAMD EDİYORUM) VE BİLİNÇLİ BİR ATATÜRKÇÜ’ÜM (İFTİHAR EDİYORUM.)

      SORULARINIZIN CEVABI İÇİN: AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIDAN “D. KURANDAKİ İSLAM'DA RUHBAN SINIFI VE RUHBANLIK MÜESSESESİ HAKKINDA:” BÖLÜMÜ OKUYUN VE DEĞERLENDİRİNİZ.

      http://kemaladal.blogspot.com.tr/2016/01/resul-kuranin-kuran-tefsiri-toc-o-h-z-u.html

      M. Kemal ADAL

      Sil